Anti-aging menü: 10 élelmiszer, amelyek segítenek megőrizni a szépségedet belülről kifelé

Gyönyörű és fiatalos bőr. Ez az ideál, amire mindannyian törekszünk a mai társadalomban. Nem csak a kinézetről van szó. Elgondolkodtál  már azon, hogy miért kovácsoljuk csillagokká a fiatalságot, a ragyogó arcszínt és a mély ráncok nélküli arcot? Mivel az egészséget, az energiaáramlást képviselik és azt jelzik, hogy a személy elégedett az életével.

Gyönyörű és fiatalos bőr. Ez az ideál, amire mindannyian törekszünk a mai társadalomban. Nem csak a kinézetről van szó. Elgondolkodtál  már azon, hogy miért kovácsoljuk csillagokká a fiatalságot, a ragyogó arcszínt és a mély ráncok nélküli arcot? Mivel az egészséget, az energiaáramlást képviselik és azt jelzik, hogy a személy elégedett az életével.


A különbség a „mű” fiatalság és az egészséges arc között nyilvánvaló. Hiszünk abban, hogy egy ember akár 60 évesen is lehet természetes módon szép, ha tudja, hogyan kell megfelelően vigyázni magára, odafigyel a táplálkozására és a helyes bőrápolásra. Az vagy, amit megeszel. Megfigyelted valaha az embereket - azok bőrét és testét? Nagyon gyorsan kitalálhatod, milyen az emberek táplálkozása. 

Tudományosan alátámasztott, hogy a mediterrán étrend a legegészségesebb, ami az emberek testén is észrevehető. Nos, a gyorsétterem -generáción is már kilométerre látható, hogy az étrendjük helytelen. 


Melyek azok az ételek és anyagok, amelyeket rendszeresen be kell vinned a szervezetetbe, ha belülről kifelé szeretnél ragyogni és élvezni szeretnéd a ragyogó bőr fiatalságát? Ezek elsősorban olyan anyagok, amelyek elősegítik a szervezet kollagén képződését.




A kollagén szerepe a szervezetben


A kollagén egy magas minőségű fehérje. Mint minden fehérje, a kollagén is építőelemként működik a szervezetben. A kollagén egy különleges fajtájú fehérje, amelyek az izmaink, a bőrünk, a csontok, az ízületek, a fogak, a porcok és a kötőszövetek alkotórésze.Ez az emberi szervezetben a legnagyobb mennyiségben található fehérje. A kollagén a test összes fehérjének 30% -át, a körmök, a haj és a bőr kialakításának 70% -át építi fel, és gyakorlatilag 100% -ban a kötőszövet.


Tények a kollagénről, amit érdemes megjegyezni: 

* Az emberi test legnagyobb mennyiségben vízből áll. A második helyen a kollagén található. 

* A kollagén az emberi testben a legelterjedtebb fehérje

* A szervezet önállóan építi fel a kollagént

* A kollagén építés 20 és 25 éves kor között csökkenni kezd, és évente körülbelül 1%-ot csökken. Ötven éves korunkra az összes kollagén 1/3 -át elveszítjük

* A kollagén csak C -vitamin jelenlétében képződik (elengedhetetlen a napi magas C-vitamin fogyasztása a kollagén képzéshez)

* Felelős az ízületek rugalmasságáért, az erős csontokért és az izomtömegért

* A terhesség alatt a legtöbb női test kollagén hiányos

* A kollagén gondoskodik a szövetek és erek elasztikusságáról és a szem rugalmasságáról

* A kollagénhiány nemcsak esztétikai jellegű, hanem egy csomó egészségügyi nehézségeket is okozhat, amelyeket egyébként az öregedéssel kötünk össze

* A porckopás a kollagén hiány miatt következik be

* A kollagén hiánya növeli cellulit jelenlétét

* A kollagén dominóhatást vált ki a szervezetben - minél több van belőle, annál több lesz belőle                             


A menü legfontosabb összetevői a fokozott kollagén termeléshez


Azt, hogy a hamburger fogyasztása nem nyújt fiatalos megjelenést, biztos tudod. Az is világos számodra, hogy a zeller mindenképpen jobb választás, mint egy tányér marhapörkölt.


Azok az élelmiszerek, amelyek elősegítik a kollagén képződést és ápolja a bőrt, 6 kategóriába sorolhatók:


* Gyulladáscsökkentő ételek (a fűszerek, mint a kurkuma, a gyömbér és a fahéj)

* Omega -zsírsavakban gazdag ételek (dió, len és chia mag, kókusz- és olívaolaj, avokádó és halak)

* A C -vitamin nélkülözhetetlen a kollagén képződéséhez (legtöbbje zöld leveles zöldségekben, citrusfélékben és bogyókban található)

* Fitoceramidok - molekulák, amelyek megőrzik a bőr fiatalságát, hidratáltságát és tónusát (megtalálható a búzacsírában, a spenótban, a barna rizsben és a céklában)

* Antioxidánsok - a karotinoidok a legjobbak a bőr regenerálásában (megtalálható a narancssárga színű ételekben, pl.: tök, sárgarépa, édesburgonya és dinnye)

* A káliumban gazdag ételek eltávolítják azt a felesleges vizet a szervezetből, amelytől az arcod is duzzad (fogyassz burgonyát, diót, hüvelyeseket, gyümölcsöket és zöldségeket) 



10 élelmiszer, amelyek segítenek megőrizni a szépségedet belülről kifelé


#1 VÍZI TORMA


A vízitorma a C -vitamin és a kalcium igazi kincsesbányája. A C -vitamin a kollagén egyik fő építőköve, és a vízitorma fogyasztásával jócskán bejut a szervezetbe. Vízi tormás salátákat készíthetsz, meghintheted a rizottót is. 

A vízitorma további két érdekes tulajdonsággal rendelkezik - növeli a vérkeringést és az ásványi anyagok szállítását a test minden sejtjébe (tanulmány). Ez táplált bőrt eredményez. Káliumban, mangánban, foszforban és A, C, K, B1 és B2 vitaminokban is gazdag.




#2 PIROS PAPRIKA


A pirospaprikában található antioxidánsok fontos szerepet játszanak az anti-aging étrendben. A paprika amellett, hogy gazdag C -vitamin forrás, fontos antioxidánst is tartalmaz - karotinoidokat, amelyek elősegítik a kollagén termelését és gátolják a bőr öregedését. A karotinoidok megvédik a bőrt a nap okozta károsodásoktól és a környezetből származó toxinoktól; gyulladáscsökkentő hatással vannak a szervezetre (tanulmány).




#3 PAPAYA


Magyarországon nehezen találsz friss öko papayát, de ha meleg éghajlatú tájra mész nyaralni, akkor okvetlenül kóstolj bele! Ez a gyümölcs rendkívül gazdag antioxidánsokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, amelyek javíthatják a bőr rugalmasságát és csökkenthetik a szem alatti sötét karikák és ráncok megjelenését. A papaya A, C, K és E vitamin; kalcium, kálium, magnézium, foszfor és B -vitaminban gazdag. A papaya tartalmaz egy papain nevű enzimet is, amelyet az egyik legjobb gyulladásgátlónak tartanak, ezáltal gátolja az öregedési folyamatot (tanulmány). Ez az oka annak is, hogy a papaya sok kozmetikai készítményben megtalálható.



#4 ÁFONYA


Az áfonyában és más bogyókban bőségesen megtalálható antocianin nevű antioxidáns az egyik olyan anyag, amelyet a fiatalság igazi elixírjének tartanak. Ez egy olyan színezék, amely kék és lila árnyalatokat ad az élelmiszernek. Ez az erős antioxidáns megvédi a bőrt a naptól, a stressz és a környezetszennyezés okozta károsodásoktól. Ugyanakkor erős gyulladáscsökkentő hatása van, és megakadályozza a kollagénveszteséget (tanulmány).



#5 BROKKOLI

Ne felejtsük el a brokkolit, amelynek több okból is szerepelnie kell az étlapon. Amellett, hogy kiváló növényi fehérjeforrás, gyulladáscsökkentő és öregedést gátló anyagokban is gazdag, amelyek a bőrödön is érezhetők. A brokkoli C- és K -vitaminban, rostban, kalciumban, antioxidánsok, folsav és luteinben gazdag.




#6 SPENÓT


A spenót kiváló hidratálást biztosít a testnek és a bőrnek. Ugyanakkor gazdag antioxidánsokban, amelyek segítik az oxigénellátást. A spenót magas C -vitamin tartalma elősegíti a kollagén képződését, az A -vitamin pedig erős és fényes hajkoronát biztosít.




#7 MAGVAK


Kiváló E -vitamin forrás, amely elősegíti a bőrszövet regenerálódását, hidratálja és védi a bőrt a káros UV -sugaraktól. Ugyanakkor a magvak omega zsírokat is tartalmaz, amelyek erősítik a bőr sejtmembránjait és ragyogó arcszínt biztosítanak.



# 8 AVOKÁDÓ


Az avokádó gazdag zsírsavakban, amelyek gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek, és hozzásegít  a sima és rugalmas bőrhöz. Ugyanakkor az avokádó olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozhatják az öregedés negatív hatásait (tanulmány). Ezek közé tartozik a K, C, E, B és A vitamin.




# 9 ÉDES BURGONYA


Az édesburgonya egy karotinoidokban azaz A -vitaminban gazdag élelmiszer. Az édesburgonya segíthet helyreállítani a bőr rugalmasságát, és hozzájárul a puha, fiatalos arcszínhez is.




#10 GRÁNÁTALMA


Magas C-vitamin tartalma miatt a gránátalmát gyakrabban kellene beiktatni az étrendbe. Rendkívül gazdag antiokszidánforrás és az ún. punicalagin komponense miatt, amely megakadályozza a bőr kollagén veszteségét, nagyon is ajánlatos a fogyasztása. 



Őseink modern technológiája, tudománya és étrendje között


Amikor a tudomány és az étel találkozik, az étrenddel elképzelhetetlen eredményeket érhetsz el. Téves azt hinni, hogy az előttünk élő generációk étrendje tökéletesnek számított és követni kellene a példájukat. Ez egy régimódi és elavult gondolkodásmód. Gondoljunk csak bele - a különféle élelmiszerek hiánya miatt őseink nem fogyasztottak elegendő tápanyagot, ugyanakkor 40 éves korukban úgy néztek ki, mint mi ma 70 évesen.


A technológia és az orvostudomány olyan tudomány fajok, amelyek nagyon sokat fejlődtek, és lehetővé tették számunkra, hogy hosszabb és jobb életet éljünk. Bár mindenekelőtt az egészséges és változatos étrend hívei vagyunk, nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy az ételeknek és a tudománynak együtt kell járnia - mint az étkezésben, mint a napi menüben.





A felgyorsított kollagén képződés kulcsa


Említettük, hogy az egészséges táplálkozásnak és a tudománynak ki kell egészíteni-e egymást? Nem hiszünk abban, hogy a mesterségesen hozzáadott kollagén helyettesíti a szervezetben való kollagént. Soha nem lesz képes ugyanazt az eredményt elérni a kollagén hozzáadásával, mintha mindent megadna a szervezetének, amire szüksége van annak önálló létrehozásához.

Ezzel a gondolkodásmóddal, a legújabb technológiák tanulmányozásával és azok tesztelésével létrehoztunk egy egyedülálló terméket, a vegán kollagénfokozót.

Ez nem kollagén, hanem egy fejlett étrend -kiegészítő, amely biztosítja, hogy a  szervezet saját maga  kezdje el termelni a kollagént! A termék építőelemként hat a szervezetre. Ezt úgy kell érteni, hogy még a legszínvonalasabb főszakács sem tudja elkészíteni a menüt a kulcsfontosságú élelmiszerek nélkül.

A Vegan Collagen Booster egy olyan összetevő, amely elősegíti a fiatal megjelenést, segít a kollagén képződésben és annak szintézisében.















Ajánljuk
background
8 Vélemény
Vegan Collagen Booster, étrend-kiegészítő
60 KAPSZULA
Készleten

/ 1 hónapra elég / 333 Ft naponta

A Vegan Collagen Booster egyedülálló formulája úgy tervezett, hogy támogassa a kollagén természetes termelését, és javítsa a bőr, a haj és a köröm egészségét. Az olyan összetevők, mint a bambusz, a zöld tea, az aminosavak keveréke és a CERAMOSIDES TM szinergikusan együttműködve támogatják a bőr feszességét, rugalmasságát és nedvességét. A termék teljesen vegán, és mindazok számára készült, akik állati eredetű összetevők használata nélkül szeretnének ragyogóbb és fiatalosabb bőrt elérni.

 

Tól 11.290 Ft
Hasonló cikkek
8 étel, amely segít a női hormonok szabályozásában
A hormonok olyan anyagok, amelyek az egészségét és jólétét irányítják. Amíg egyensúlyban vannak zökkenőmentesen végzik el ...
A mérgező bél minden súlyos betegségnek otthont ad (hogyan kell megelőzni?)
A bél egyik legfontosabb szerepe a toxinok kiválasztása. De a bél nem tudja jól elvégezni a dolgát, ha rossz étellel tölti...
Brigitta- Vegan Collagen Booster, Her Biotic
Elkezdtem közeledni a menopauza időszakához, ami kellemetlen tüneteket hozott magával; lassabb anyagcsere, rendszertelen m...