A mérgező bél minden súlyos betegségnek otthont ad (hogyan kell megelőzni?)
A bél egyik legfontosabb szerepe a toxinok kiválasztása. De a bél nem tudja jól elvégezni a dolgát, ha rossz étellel tölti meg, nem sportol eleget, és nagy mennyiségű gyógyszert (mind vényköteles, mind egyéb vegyi anyagot) szed. Mindezek a tényezők súlyos megterhelést jelentenek a bélben.

Az érzékeny, ingerlékeny gyomor, gyakori hólyaggyulladás, puffadás, székrekedés és / vagy hasmenés, valamint olyan bőrbetegségek, mint a pattanásokra hajlamos vagy túlzottan száraz bőr, a toxikus bél egyértelmű jelei.


Mi okozza a mérgező belet?

A mai világban méreganyagok és környezeti tényezők vesznek körül bennünket, amelyek közvetlenül befolyásolják közérzetünket és természetesen a bél müködését is. Milliárd baktériumnak ad otthont, amelyek jók (nem patogének) és rosszak (patogének).


Az első (jó baktériumok) sokfélesége śs sokasága attól függ, hogy mennyire jó az immunrendszerünk, hogyan érezzük magunkat és hogyan működnek a testben a szervek.


Mérgekkel, rovarirtókkal, műanyagok hormonbontóival, szennyezett vizekben élő halak mikroplasztikájával (a magyar vizekből származó hal minőségének különbsége összehasonlíthatatlan az olcsó tonhalakkal, amelyek tele vannak a világ legszennyezettebb részeiből származó mikroműanyagokkal); nehézfémek a környezetben és az élelmiszerekben, vegyi anyagok a vízben (klór), kozmetikumokban (parabének, szulfátok, fluor ...), tisztítószerekben (figyelem, a tisztítószerek a környezetben található összes jó baktériumot is elpusztítják, amelyek bejutnak a testünkbe és megvédenek minket. !), folyamatosan támadásnak vagyunk kitéve, és így hozzájárulunk a jó baktériumok sokféleségének csökkentéséhez a bél mikrobiotájában.

„Amit hébe-hóba teszel az egészséged szempontjából nem számít.
FONTOS, AZ HOGY MIT CSINÁLSZ MINDENNAP.”

 

3 „antitox” étlet tényezőI

 

1. A gyulláscsökkentő étel a kulcs



A gyulladáscsökkentő étrend minden ember számára eltérő lehet. Ami egyesek számára teljesen egészséges választás, mások számára különböző gyulladásokat okozhat. Ezért a legfontosabb megtalálni azokat az ételeket, amelyekre a teste intoleráns, és kiiktatni őket az étrendből.


Kutatások kimutatták, hogy az élelmiszer-intolerancia kapcsolódik az immunrendszer elleni antitestekhez, amikor bizonyos ételeket fogyasztunk, és ez gyulladást okoz. Lehet, hogy gluténallergiája van, de nem is tudja. Az orvosi vizsgálatok mégcsak akkor mutatják ki a lisztérzékenységet, amikor az intolerancia autoimmun betegséggé alakul ki.

A tejtermékekkel szembeni érzékenység szintén gyulladásos állapotokat okozhatnak a bélben, ezáltal ingerlékenységet és a bélfalak átjárhatóságát is. Többek között a tehéntej tartalmaz egy kazein nevű A1-fehérjét, amely károsítja a belünket.

Ha nem kötődik túlzottan az egyikhez vagy a másikhoz (glutén és tejtermékek), javasoljuk, hogy legalább 30 napig szüntesse meg mindkettőt az étrendjéből.


2. élelmiszer-termékek cseréje

Ha ételeinek elkészítése valós ételeken fog alapulni, mint például zöldségek, gyümölcsök, növényi termékek, kása, hal; rendkívűl pozitív változást fog észlelni önmagán és a belén egyaránt.

Minden feldolgozott, csomagolt, konzerv étel káros az egészségre. Ez nem csak a termékek minőségéről szól, de a csomagolt ételek főleg az összes adalék, tartósítószer, peszticid, édesítőszer és más műanyag miatt problémás. Az emberek megszokták, hogy termékeket vásárolnak (gyönyörű csomagolású, kitartóan népszerűsített termékek a multinacionális vállalatoknál), de most itt az ideje, hogy megváltoztassuk gondolkodásmódunkat, és valódi ételt tegyünk vissza az asztalunkra. A gyógyító étel energiával tölt el, helyreállítja erőnket és egészségünket.


3. rostokban gazdag ételek

A rostok nagyon fontossak a bélünk egészsége szempontjából, ugyanakkor nagyon elhanyagoltak az étrendünkben. Az egészséges baktériumok táplálékai.

Az étkezési rost összetett szénhidrát, amely leginkább gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonákban és hüvelyesekben található meg - ezek leginkább arról ismertek, hogy képesek enyhíteni és megakadályozni a székrekedést.

De a rosttartalmú ételek más egészségügyi előnyökkel is járnak, mint pl. segít fenntartani az egészséges testsúlyt, csökkenti a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Fontos szerepe a rostnak a szervezetben, a bélben lévő egészséges baktériumok táplálása (felelős a jólétért, az egészségért, az emésztésért!).

2 típusú élelmi rost (mindkettőre szükségünk van!):

▫️ Oldható rost: Ez a fajta rost vízben oldódik, és vízzel érintkezve szivacsként működik, amely felszívja az emésztőrendszerben átjutó mérgező anyagokat. Ez a rosttípus az anyagcsere javulásához, a fogyáshoz, a vércukorszint szabályozásához is társul ...

▫️ Oldhatatlan rost: Az ilyen típusú rostok felgyorsítják az élelmiszer áramlását az emésztőrendszerünkön keresztül, és növelik az ürülék mennyiségét. Különösen azoknak ajánljuk, akiknek székrekedése vagy szabálytalan bélmozgása van. Az oldhatatlan rost remekül segít az aranyér problémáiban is.

Egy felnőttnek napi 30-40 gramm rostot kell fogyasztania.



A legfényűzőbb rostforrások közé tartozik a quinoa, a csicseriborsó, az árpa, a zabpehely, a mandula, a mogyoró, a kelkáposzta, a málna, a szeder, a hajdina, a borsó, a lencse, a vörös rizs.


A lehető leggyakrabban legyenek ezeket az ételeket a tányérján, mivel ezek gazdagítják a bél mikrobiotáját.


Ételek, amiket semmiképp nem javasolt fogyasztani!


1.  Cukor

Cukor kekszekben, csokoládékban, süteményekben és pékárukban. Különösen jelentős hatása van. Bár az „egészséges” sütik nyakán megtalálható az ECO és GLUTÉN MENTES  címkén, ez nem azt jelenti, hogy ezekben a sütikben nincs hatalmas mennyiségű cukor. Természetesen nem kell törölni ezeket a bűnöket egy életre, de ha rehabilitálni szeretné a bél állapotát, akkor elengedhetetlen a cukor minden formájának elkerülése.


2. Módosított ételek

Ide tartoznak a transz-zsírok és a hidrogénezett olajok. Ezek a legkárosabb anyagok, amelyeknek valójában egyáltalán nem kellene helyet foglalniuk az emberi étrendben. Megtalálhatja őket a margarinban (a margarin megszerzésének újabb módszerei valószínűleg egészségesebbek), minden sült ételben, egészségtelen falatokban, sült krumpliban, gyors kajában, alacsony minőségű péksüteményekben és más olyan ételekben, amelyeket nehéz lenne ételnek nevezni (kivéve a kalóriát).


3. Keményítőtartalmú ételek kevés rosttal

Az első 30 napban abszolút nem ajánljuk a következő ételeket: burgonya, fehér rizs, fehér kenyér és tészta. A fentiek önmagukban nem tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, rostokat és semmit, ami az egészségéhez szükséges lenne. Azonban sok keményítőt és glutént tartalmaz, ami lelassítja a belek működését, és ezáltal bonyolítja a jó baktériumok munkáját a küldetés során.


4. Hús és szalámi

A feldolgozott hús és a szalámi maga a forrás miatt kérdéses. Az állatok ma rossz körülmények között élnek, a legtöbb nem látja a napfényt, és csak kukoricával vagy szójával takarmány formájában táplálkozik. Ezek az állatok sok betegségre is hajlamosak, ezért rendszeresen (és megelőzően is) antibiotikumokat és más gyógyszereket kapnak. Ennek eredményeként a hús kevésbé tápláló, sőt káros az egészségünkre. A második tényező maga a hús feldolgozása. A szalámiban, a hot dogban, a pástétomban, a kolbászban nitriteket, ízfokozókat, tartósítószereket, sok sót és egyéb adalékot találunk, amelyek nemcsak az emésztőrendszert, hanem az egész testünket is negatívan befolyásolják.


Ételek, amelyeket a lehető leggyakrabban javasoljuk fogyasztani

1. Kókuszzsír

A kókuszzsír laurinsavat és kaprinsavat tartalmaz, közvetlenül a gombák ellen hat, és antimikrobiális aktivitással rendelkezik. Pozitív hatással van a mérgező bélre is. Ugyanakkor a zsír az, amelyre a méreganyagok kötődnek és kiválasztódnak a szervezetből. Süthet kókuszzsíron (vigyázat! Nézze meg a termék feliratát - finomítatlan), teheti a reggeli köleskása mellé, salátákat is fűszerezhet vele, vagy fél teáskanállal "szárazon" is fogyaszthatja.


2. Egészséges zsírok

Avokádó, extra szűz olívaolaj, olajbogyó, mandula, magvak (chia, lenmag, kendermag), fekete köményolaj, ...


3. Gyümölcs

Kókuszdió, bogyók, kivi, khaki, papaya, ananász, banán, mandarin, citrom, körte. A gyümölcsöt leginkább reggel és mértékkel kell enni, mert a vitaminok és ásványi anyagok tartalma ellenére sok cukrot is tartalmaz. Napi egy-két gyümölcs több mint elég lesz.


4. Hüvelyesek

Az árpát, a csicseriborsót, a lencsét és a babot rostjuk miatt fogyasztják leginkább. Levesekben, salátákban, rizottókban, mártásokban, fasírtokban jól jönnek. A hüvelyeseket főzés előtt legalább 48 órán át vagy 24 órán át kell áztatni vagy erjeszteni. Ennek hasznosságának oka a fitinsav lebomlása, amely természetesen megtalálható a gabonafélék és hüvelyesek többségében, és a bélben való jelenlétével megakadályozza az ásványi anyagok felszívódását.


5. Zabkásák €s gabonafélék

Kényeztesse magát köles zabkásával, hajdina zabkásával és quinoával - de ne vigye túlzásba. Ha reggelire köles zabkását fogyaszt, akkor ebédre csak halfilé és sült zöldségfélék, egy tál salátával fogyasszon.


6. Zöldségek kevés keményítővel és több rosttal

Minden sötétzöld zöldség (kelkáposzta, mángold, spenót, csalán) több mint jót tesz az étrendén. Cserélje ki a szokásos burgonyát édesburgonyára, és kényeztesse magát megfelelő mennyiségű brokkolival, karfiollal, zellerrel, édesköménypel és spárgával.


7. Étcsokoládé cukor nélkül vagy valódi kakó

A valódi kakaó értékes antioxidáns- és polifenolforrás, és jelentősen emeli a szerotonin (azaz a boldogság hormonja) szintjét. Segít irányítani az édesség utáni vágyat. Egészséges a bél és az egész test számára. Ha csokoládét keres az üzletben, csak figyelmesen olvassa el a nyilatkozatokat. Érdekli a csokoládé, amely legalább 80% kakaót tartalmaz és hozzáadott cukor, szirupok stb.


8. Természetes probiotikumok és erjesztett zöldségek

A modern társadalom elfelejtette az ételek fogyasztásának és tárolásának bölcsességét, amelyek döntő fontosságúak voltak a gyönyörű országunk családjának táplálásához, amíg minden sarkon szupermarketeket nem telepítettek. Az erjesztés és az élelmiszer tárolása a nyári gyümölcsök eltevési módja, és ezzel egyidejűleg gazdagítja funkciójukat. A savanyú káposzta, a fehérrépa, a pácolt cékla, a paprika, az uborka és a babzsinór olyan ételeket jelent, amelyek még jobban várják az étlapot.


9. Gyógynövények

Minden gyógynövény hasznos, különössen ajánljuk a szegfűszeget, oregánót, borsmentát, kakukkfüvet, majoránnát, szőlőmagot, mentát, kurkumát, köményt!

A gyógynövények hatalmas mennyiségű polifenolt tartalmaznak, amelyek kiváló antioxidáns tulajdonságokkal bírnak, és így segítenek megelőzni az oxidatív stresszt a szervezetben, amely köztudottan szövetkárosodást okoz és számos betegséghez vezet.


További trükkök és tippek  

 

1. Stesszellenes tea

A teakeverék, amely otthon elkészíthető, gondoskodik a belek helyreállításáról, a mély méregtelenítésről és az immunrendszer megerősítéséről (mindez megerősíti a candida elleni harcban lévő jó baktériumok működését).

1 liter teához szüksége van:

▫️ 2 cm reszelt gyömbérgyökérre
▫️ 1 teáskanál kurkumárra
▫️ ½;teáskaná l őrölt kardamomra (vagy 2 teáskanál zúzott mag egy mozsárban)
▫️ 1 teáskanál szegfűszegre
▫️ ½ teáskanál fahéjra

Öntsön forró vizet az összetevőkre, hagyja állni 10-15 percig, és szűrje le. Az ilyen tea ideális ebéd és / vagy vacsora elõtt.


2. Felfrissítő algaleves

A híres marhahús leves. Ez egy lassan főtt marhacsontleves, egy darab marhahús és gumós zöldségekkel. Egy ilyen leves sok kollagént és glükózamint tartalmaz, amelyekre a beleknek szüksége van a rehabilitáció során.

Mivel mi magunk a növényi étrendet támogatjuk, még jobb alternatívánk van. A vegán kollagénlevest úgy készítjük el, hogy csontok helyett organikus wakame-algákat adnunk hozzá, amelyek híresek kiváló táplálkozási tulajdonságaikról (sok magnéziumot, kalciumot, vasat és más vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak). Bio rizsmasszával gazdagítjuk, és így az erjesztett ételek jó közérzetét adjuk levesünkhöz. Nagyszerű shitake gombát is adhatunk hozzá. A finom levest sárgarépa és cukkini tésztával, sült zöldségkockákkal és tofuval sűríthetjük.

Főzzön nagyobb megyiségű vegán levest  (vagy ha valóban esküdt húsevő - marhahúslevest), és tárolja mélyhűtőbe arra az időszakra, amikor időhiányban lesz, de a gyomornak és a beleknek a meleg ételre szükségük lesz. Mindennapra kívánó.


3. Az étkezés 2⁄3 legyen melleg ételből áljon

Kerülje a főleg nyers zöldségféléket. Kombinálja az ételeket úgy, hogy gazdag turmixot eszik avokádóval, friss kakaóval, áfonyával és spenóttal reggelire, meleg pörköltet ebédre és sült halat friss salátával vacsorára.


4. Reggeli olaj öblögetése

Az olaj öblögetése olyan régóta fennálló gyakorlat, amelyet ma is ajánlanak az ájurvédában, a természetgyógyászatban és az orvostudomány más alternatív ágaiban. Az olaj öblögetése (fogmosás után) segít megőrizni szájüregének egészségét. A száj az emésztőrendszered kezdete, és döntő fontosságú a paraziták elpusztításához és a méreganyagok kiválasztásához a szervezetből.

A fekete kömény olajat, kenderolajat vagy kókuszolajat javasoljuk.

Egy evőkanál olajat legalább 5-10 percig tartsd a szájban, majd köpd ki. E tisztítási szertartás után azt tanácsoljuk, hogy mossa újra a fogát.


5. Támogassa a testét probiotikumokkal

Támogassa a belét probiotikumokkal étrend-kiegészítők formájában. Csak megfelelő táplálkozással a belét nem fozza egyensúlyba. Ezért fontos probiotikus kúrával támogatni. Csak így elegendő számú jótékony baktérium (úgynevezett baktériumtelep) telepedik le a belekben, amelyek megvédenek minden olyan problémától és betegségállapottól, amelyet az összeesett bélflóra okozhat.


Gondoskodj a bél méregtelenítéséről

A tippeket követve nagyon sokat segíthet magán, mivel a táplálkozás a legfontosabb a bél egyensúlyának helyreállításában. A probiotikus terápia azonban ajánlott mindazoknak, akik életük során többször szedtek antibiotikumot, vagy naponta szednek fogamzásgátló tablettákat. A terápia sikere érdekében a probiotikus kúrának legalább 3 hónapig kell tartania, de legalább egy hónapig. Csak ez idő alatt stabilizálódik a beled, és a jó baktériumok telepei sikeresen megtelepednek. Ez egy nagyon szilárd alap és alap, amelyet később megfelelő táplálkozással (a fent leírtak szerint) és szükség esetén ismétlődő probiotikus terápiákkal tarthat fenn.

Ajánljuk
background
6 Vélemény
Unibiotic Saccharomyces Boulardii
30 Kapszula
Készleten

/ 1 hónapra elég / ** 283 Ft ** naponta

Az Unibiotic Saccharomyces Boulardii mikrobiális kultúrák, FS2-60 frukto-oligoszacharidok és növényi inulin keveréke, amely kedvez a bél mikrobióta egyensúlyának. Ideális étrend-kiegészítő az emésztés javítására, a hasmenés, a puffadás és a hasi problémák megelőzésére és leküzdésére. Ezenkívül gátolja a patogén mikroorganizmusok szaporodását, mint például: a Candida és a Salmonella.

8.490 Ft
Hasonló cikkek
Hogyan károsítja (tartósan) az emésztést a stressz
Stressz. Egy szó, amit minden beszélgetésben hallhat. Erről minden egészséggel kapcsolatos cikkben olvashat. A modern élet...
IRRITÁBILIS / SZIVÁRGÓ BÉL - krónikus gyulladás és autoimmun betegségekhez vezethet
Az irritált / áteresztő bél azt jelenti, hogy a bélfal perforálódik, és így részben emésztetlen fehérjék és toxinok juthat...
Lehet a problémás bőr oka a bél?
Nincs olyan nő, akit az aknék, mitesszerek, pattanások stb, és a bőrön megjelenő szennyeződések nem zavarnának. Végtére is...