5 MÍTOSZ A MÉREGTELENÍTÉSRŐL
A szervezet méregtelenítése segít növelni az energiaszintet, javítja a pszicho-fizikai közérzetet és erősíti az immunrendszert. Ez egy olyan téma, ami megőrjítette a világot, éppen ezért egyre több mítosz kering a méregtelenítésről. Valóban igazak ezek a mítoszok?

“ A méregtelenítést valaha nem ismerték!” Tényleg nem, mivel lassabb volt az élet, a "kerttől vagy mezőtől az asztalig" rendszer szerint ettek, jól aludtak éjszaka és olyan környezetben éltek, amely még távol áll attól, hogy szennyezett legyen. De ma.. sajnos más a helyzet. 

Az étkezési szokások, a modern életmód okozta magas stressz és a környezetből származó méreganyagok okozzák szervezetünk gyulladásos állapotait, hormonális zavarait, rossz közérzetét, ami végtelen. A gyulladások, a hormonális egyensúlyhiány és egyéb problémák hosszan tartó krónikus betegségeket okozhatnak, ezért már az első figyelmeztető jelekre kell cselekedni.

Számos tünet figyelmeztethet arra, hogy szervezetednek pihenésre és „tisztulásra” van szüksége:

▫️ Fáradtság, nem feltétlenül krónikus
▫️ Mentális köd, koncentrálási nehézségek
▫️ Apátia, melankólia
▫️ Bőrproblémák (kiütés, viszketés, szárazság, akné)

▫️ Lassú emésztés és székrekedés
▫️ Hasmenés
▫️ Fejfájás és migrén
▫️ Ételintolerancia
▫️ Gyakori megfázás és legyengült immunrendszer
▫️ Energiahiány
▫️ Reggeli fáradtság
▫️ Fertőzésekre való fogékonyság


Szervezetünk fel van szerelve minden olyan “technológiával”, amely a test tisztításához szükséges

Az emberi szervezet egy rendkívül bonyolult, de intelligens rendszer, amely többek között gondoskodik a méreganyagok és az őt nem kiszolgáló anyagok tisztításáról.

A máj, amely a legnagyobb "tisztító" szervünk, nagymértékben felelős ezért. A májon kívül a vese, a belek, a tüdő és a bőr is végzi a tisztítást.

A test tisztításának vagy méregtelenítésének minden folyamata minden nap, automatikusan történik.



Miért lenne tehát szükségünk további méregtelenítésre, ha a test mindezt magától elvégzi?




A szervezet tisztítása csak addig lehetséges, amíg a méreganyagok mennyisége nem túlzott

A méregtelenítés egy kulcsfontosságú biológiai folyamat a szervezetben, amely életben tart bennünket. Ha a máj, a belek, a vesék és a tüdő nem távolította volna el szorgalmasan az összes szennyeződést, egyszerűen nem élnénk. 

A probléma viszont akkor jelentkezik, amikor a 4 legfontosabb méregtelenítő szervet olyan mértékben terheljük meg táplálékkal, káros szokásokkal, környezetszennyezéssel, stresszel, hogy már nem tudja 100% ellátni a feladataikat.

Gondolj bele…

Mi történik, ha másfél liter vizet öntünk egy literes kancsóba? Kifolyik a víz a kancsóból. Tegyük fel, hogy szervezetünk képes naponta egy liter méreganyagot megtisztítani és eltávolítani a szervezetből. Mi történik, ha fél liter plusz méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe? Hová jutnak ezek a méreganyagok, ha a szervek nem tudják lebontani? Sajnos elkezdenek megtelepedni a zsírsejtekben.

A szervezet védekező mechanizmusa tudja, hogy a felesleges méreganyagok nem úszhatnak szabadon a véráramban, mivel megmérgezhetjük magunkat. Éppen ezért a felesleges méreganyagok, amelyeket a szervezet nem tud eltávolítani, elraktározza azokat. A zsírszövetek tökéletes tárolási lehetőséget jelentenek. Minél több zsírod van, annál több méreganyag van a szervezetedben. Ezeknek a méreganyagoknak a felhalmozódására leginkább hajlamos testrészek a derék, a has, az arc és a nyak. 

Ha a fent felsorolt tüneteket észleled és tudod, hogy szervezetednek méregtelenítésre van szüksége, akkor ideje elkezdeni.

De hogyan?

Kövesd a következő 12 lépést:


12 lépés a sikeres méregtelenítéshez


1. A víz a legjobb szuperétel

Mindannyian tudjuk, hogy elegendő vizet kell innunk, de ennek ellenére még mindig megfeletkezük róla. Az édes gyümölcslevek és a szénsavas italok nem megfelelő választás. Igyál vizet, cukrozatlan gyógyteákat és házi limonádét (cukormenteset!). Az anyagcsere szervek könnyebben és jobban látják el feladatukat.


2. Alvás nélkül nincs élet.

Hamarabb meghalhatsz, ha nem alszol, mint, ha nem eszel. Az alvás túlélésünk és jólétünk egyik legfontosabb tényezője. A szervezetben végbemenő minden folyamat az alvástól függ. Éjszaka csökken a kortizol (a stresszhormon) szintje, minden hormonális folyamat kiegyensúlyozódik és a szervezet felépül. A leghelyesebb az lenne, ha 22:00-tól 6:00-ig aludnánk, de nyilván nem vagyunk egyformák. Próbálj meg legalább éjfél előtt elaludni és legalább 7 órán át mélyen aludni.


3. Friss beltéri levegő

Egész nap be vagy zárva egy fülledt irodába, miközben a kollégáid köhögnek, tüsszögnek és izzadnak? Nyisd ki az ablakokat! A helyiségeket naponta legalább 5 alkalommal jól szellőztetni kell. Oxigén nélkül a baktériumok, vírusok és méreganyagok olyan mértékben megszaporodnak, hogy a levegő szinte „mérgezővé” válik.


4. A testmozgás a mindennapi élet szükséges eleme

A testmozgás és a fizikai aktivitás nemcsak a testedzésre, hanem a hormon szabályozásra és az általános közérzetre is jót tesz. Minden nap legalább 30 perc testmozgásra van szükség (gyaloglás, jóga, nyújtás, könnyű kerékpározás), és hetente háromszor intenzívebb fizikai aktivitásra. 

Kombináld a szórakozást a fizikai aktivitással, túrázhatsz a hegyekben, vagy fontolóra veheted a közeli edzőterem látogatását.


5. Búcsúzzon el az egészségtelen ételektől

Az első és egyszerű módja annak, hogy csökkentsd a gyulladást a szervezetben, az étrend. Amennyire csak lehetséges, korlátozzd a gyulladást okozó élelmiszereket (cukor, feldolgozott szénhidrátok és csomagolt élelmiszerek). Mondj le a méreganyagokról, amelyeket alkohollal és más káros maradványokkal juttatsz a szervezetbe.

Az étlapnak tartalmaznia kell gyulladáscsökkentő ételeket, például gyümölcsöket, friss zöldségeket és antioxidánsokban gazdag ételeket. Tartsd szem előtt az egészséges zsírokat és a megfelelő növényi fehérje bevitelt. Friss halat, étcsokoládét is ehetsz és friss fűszernövényeket és fűszereket is adhatsz az ételekhez.


6. Zöld, zöld, zöld és még több zöld

A zöld leveles zöldségek és az algák tele vannak klorofillal, ami segít a szervezet hatékony méregtelenítésében. Minden étkezésnek legalább 30-50% zöld zöldséget kell tartalmaznia. A zöld leveles zöldségeknek sok pozitív hatása van a szervezetre, több mint más élelmiszereknek. Vértisztító képességgel bírnak, javítják a keringést (és ezáltal elősegíteni a nyirok stagnáló anyagok kiürítését), erősítik az immunrendszert, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és makroelemekkel, a belek imádják, növelik az energiaszintet, javítják a az összes anyagcsere szerv működése stb.



7. Izzadással szabadulj meg a méreganyagoktól

Ahogy a mosdóba látogatva üríted ki a méreganyagokat a szervezetedből, úgy az izzadással is megszabadulsz a méreganyagoktól. A nagy intenzitású fizikai aktivitás és a szauna látogatás jótékony hatással van az immunrendszerre és a szervezet finomodására egyaránt. Hetente legalább egyszer izzadj.


8. Nélkülözhetetlen fűszerek

A fűszerek és gyógynövények nemcsak ízletesek, hanem az antioxidánsok és tápanyagok kincseinek is számítanak. A hét leghatékonyabb fűszer a szervezet gyulladásos állapotainak enyhítésére: kurkuma, gyömbér, fahéj, cayenne bors, zsálya, szegfűszeg és rozmaring.


9. Algák és gyógynövények, a méregtelenítő királynők

Az algák és a gyógynövények igazi zöld kincs a méregtelenítésben. A Chlorella rendelkezik a legnagyobb méregtelenítő hatással, amely akkor is segíti a májat, ha túl sokat ivott. A méregtelenítő legfinomabb algák és gyógynövények a spirulina, a chlorella, az árpa és a búza. Sokan nem szeretik őket. Emiatt kapszulákban is megtalálhatóak.


10. Vigyázz a bélrendszerre

A bél nagyon fontos szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében és a tápanyagok felszívódásában. Ha káros baktériumok és kórokozók vannak a bélben, akkor búcsút inthetsz a szervezet hatékony megtisztításának, valamint a vitaminok és ásványi anyagok táplálékból történő felhasználásának. A bélrendszer jobb támogatása érdekében fogyasszunk jó baktériumokban gazdag fermentált ételeket (savanyú káposzta, kefir, kimchi, ...); prebiotikus élelmiszereket, amelyek táplálékai a jó baktériumoknak (hagyma, póréhagyma, articsóka, banán, ...) és a mikroba kultúrákat étrend-kiegészítő formájában.


11. Válassz környezetbarát ételeket

Sajnos lehet "nagyon jó" ételt enni, de ha tele van növényvédő szerekkel, hormonzavarókkal, az nem tesz jót a szervezetnek. Válassz helyben termesztett, szezonális és bio gyümölcsöket és zöldségeket.


12. Használj kevesebb vegyszert és több természetes terméket

Tudod, hogy hány vegyszerrel kerülsz kapcsolatba naponta? Olvasd el, mi van írva a kozmetikumok címkéjén; nyisd ki a szekrényt a mosószerekkel és világos lesz, hogy mennyi mesterséges anyagot "veszel be" naponta, így vagy úgy. Cseréld le a folyékony, mesterséges szappant egy szokásos natur tusfürdőre, a drága krémeket pedig cseréld ki bio vagy természetes olajokra a bőrre. 

A természetes tisztítószerek is nagyon hatékonyak és barátságosabbak az egészséged szempontjából.



Annak ellenére, hogy a méregtelenítés minden lépése világos (sőt, teljesen értelmesen hangzik), nem tudod elfelejteni a méregtelenítésről keringő mítoszokat és valótlanságokat?



Nézzük meg az 5 leggyakoribb mítoszt.


5 mítosz és tévhitek a méregtelenítésről


1. A méregtelenítésnek „erőszakosnak” kell lennie

A leggyakoribb és legveszélyesebb hiba az erőszakos méregtelenítés. Soha nem lehet „erőből” elérni az  egészséget, mert ez a módszer túlságosan megterhelő szervezetünk számára. Ha tegnapig hetente háromszor ettél gyorskaját és vacsorára több szelet kenyeret; akkor komoly problémád lesz, ha az egyik napról a másikra csak zöld leveket kezdesz iszogatni.

Ha gyorsan elkezdesz fogyni, nagy mennyiségű méreganyag kerül a véráramba. Nemcsak ingerültnek és motiválatlannak érzed magad, a gyors fogyás az immunrendszer gyengüléséhez és kellemetlen érzéséhez vezethet. 

Nem tudsz gyorsan valódi, igazi változtatásokat végrehajtani. A méregtelenítés intelligens, lassú, tervezett és

lépésről lépésre kell hogy legyen. Ez az egyetlen módja annak, hogy jól érezd magad a folyamat során és ne stresszeld túl a testedet.


2. A méregtelenítés legfeljebb egy hétig tart

Persze csak akkor, ha egy hónapja fejezted be a méregtelenítő kúrát. Egyébként a szervezet nem az elv szerint működik: 1 évig szennyeződés = 1 hét takarítás. Legalább 2-3 hónap kell ahhoz, hogy a méregtelenítés hatékony és biztonságos legyen. A legjobb, amit tehetsz, ha életmódodat és étrendedet úgy szervezed meg, hogy az támogassa a szervezetedet a napi méregtelenítésben. Így az "általános tisztítás" sokkal hatékonyabb lesz.


3. Fogyással méregtelenítem magam

Ha sok zsírfelesleged van (főleg a hasad környékén), akkor nagy mennyiségű elraktározott méreganyagod is van. Hogy fogyókúra mellett döntesz, ügyelj arra, hogy tovább támogasd a szervezetedet a méregtelenítésben. A méreganyagok, amelyeket először "biztonságosan" a zsírban raktároztak, a véráramba kerülnek. Ezért a méregtelenítésnek ebben az esetben legalább 4 hónapig kell tartania.


4. Nem számít, mikor kell elvégezni a méregtelenítést

Az ember a természet része, és ezt a tényt nem lehet törölni. Testünk is a természet ciklusának megfelelően működik. Minél többet veszel figyelembe, annál könnyebb lesz mindenféle változás kezelése, beleértve a méregtelenítést is. A tavasz a legalkalmasabb évszak az általános testtisztításra, hogy a szervezetet felkészítsük a nyárra. De ha igazán hatékony méregtelenítésre vágysz nagyszerű eredménnyel, több energiával és kevesebb kilóval; akkor először fel kell készülnöd rá. Ezért a tél ideális előkezelésre vagy enyhe tisztításra, amit tavasszal intenzívebb méregtelenítő ciklussal kell követni.


5. Ha egyszer méregtelenítek, egész évben nincs rá többé szükség

Képzelje el, hogy évente egyszer mensz el a fogorvoshoz, majd egész évben nem mosol fogat? Valószínűleg a 30-as éveidben már protézisod lenne. Nincs ez másként a méregtelenítésért felelős anyagcsere szervekkel sem. Mindennap gondoskodni kell róluk a kiválasztott ételekkel és az étrend-kiegészítők kiválasztásával.


Most már semmi kétség, ugye?

Ezen a ponton már biztosan világosan látod, hogy a méregtelenítés nem varázslat és nem tudomány. Egyszerűen arról van szó, hogy megadjuk a testnek azt, ami neki természetes; egészséges táplálkozás, tele tápanyagokkal, minőségi alvás, sok mozgás és friss levegő, hogy gondoskodunk az egészséges környezetről, a nyugodt gondolatokról (a stresszt nem lehet teljesen elkerülni, de lehet csökkenteni és megtanulni kezelni), ill. a bőrre a lehető legtöbb természetes összetevővel kényeztessük.

Ahogy a fenti lépéseknél már említettem, a növények különösen hatékonyak a méregtelenítésben; algák és füvek. Mivel természetesen nem lehet akárhogy  fogyasztani, kapszulákba csomagoltuk, amelyek megfizethetőek, könnyen fogyaszthatók, nincs kellemetlen ízük és ennek ellenére kiválóan végzik a dolgukat.


A GREEN D TOX a szuperélelmiszerek egyedülálló keveréke a test méregtelenítésére kapszula formájában a könnyebb fogyasztásért.

A zöld kapszulák segítenek megszabadulni a szervezetedben évek óta felhalmozódott mérgező maradványoktól.



Bio spirulinát, bio chlorellát, bio búzafüvet és árpát tartalmaz, egyenlő arányban. Ez a kombináció a méregtelenítési célon túl gazdag szuper tápértéket is tartalmaz.


Spirulina 

A spirulina egy zöld alga, amely valóban erős fehérjeforrás.

Chorella

A Chlorella egy egysejtű zöld alga, ezt a nevet azért kapta, mert magas a klorofill koncentrációja. Fehérjében és vasban gazdag, támogatja az immunrendszer működését és csökkenti a fáradtságot. Kedvezően hat a kognitív képességekre.

Árpafű

Az árpafű gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, vasban és folsavban.

Búzafű 

A búzafű nagy mennyiségű élelmi rostot, folsavat, C-vitamint, B-vitamint, cinket, krómot és vasat tartalmaz.

Ajánljuk
background
1 Vélemény
Green D TOX
180 KAPSZULA
Készleten

/ Elegendő 18 napra /


A GREEN D TOX a szuperételek rendkívüli keveréke a test tisztítására. A zöld kapszulák segítenek eltávolítani a felesleges méreganyagokat a szervezetből. Szerves spirulinát, chlorellát, búzafüvet és árpa füvet tartalmaznak. A méregtelenítés mellett kiváló tápértéket is nyújt, amely elősegíti a szervezet jólétét

6.590 Ft
Hasonló cikkek
Lehet a problémás bőr oka a bél?
Nincs olyan nő, akit az aknék, mitesszerek, pattanások stb, és a bőrön megjelenő szennyeződések nem zavarnának. Végtére is...
Hogyan lehet javítani az alvás minőségén (és ez miért olyan fontos)
Egy olyan világban, ahol minden nap gyorsabb az élettempó, egyre magasabb a stressz szintje, napról napra csökken a termés...
Az 5 legjobb D-vitaminban gazdag élelmiszer (+ miért olyan fontos ez a vitamin)
A D-vitamin hiánya valódi egészségügyi problémává vált hazánkban és világszerte is.