MÍTOSZOK ÉS IGAZSÁGOK A CELLULITRÓL (+ hogyan lehet hatékonyan kezelni)
Ahány nő, szinte annyi állítás a cellulitról. Egyesek szerint az étrend a hibás, mások a genetikát okolják, egyesek hisznek a bőséges hidratálás erejében, stb.

Ezért minden nyár elején a nők sietve keressük az új, gyors megoldást, hogy a strandot és a nyaralást a kedvenc szoknyába , rövidnadrágba bújva feszes , szép bőrben élhetjük át. 

De tekintettel az állítások özönére, amelyekben nem biztos, hogy egyáltalán igazak-e, nehéz kiválasztani a megfelelő megközelítést a cellulit eltávolítására és megelőzésére.

Még mielőtt elárulom, hogy valójában miért fordul elő a narancsbőr (és hogyan kell hatékonyan kezelni), megkerestem a leggyakoribb állításokat, és ellenőriztem, hogy igazak-e. 

Valójában mi az igazság a cellulitról?


A narancsbőr elsősorban a nőket érinti: IGAZ

Ennek oka a nők bőrének speciális felépítésében rejlik, és női hormonokra adott reakciójában. A férfiak irharétegükben kevesebb zsírsejt található. A kollagénrostok, melyek a rugalmasságért felelősek, egymással párhuzamosan helyezkednek el a nőknél, míg a férfiaknál egymással hálószerűen egybeszőve. A nők zsírsejtjei ezáltal átnyomulnak a kollagénrostokon, és a felszínen láthatóak lesznek. Az érintett testfelületeken így alakul ki a dudoros szerkezet.

Csak a túlsúlyos nőknél van narancsbőr: HAMIS

A cellulit minden nő problémája, kortól, testalkattól és testsúlytól függetlenül. Túlsúly mellett a cellulit jobban láthatóvá válik, mivel több zsír raktározódik el a zsírsejtekben. A fogyókúra nem jelent megoldást, mert a sejtekben rekedt anyag fő tömege nem zsír. Ez egy betegség és egy kötőszöveti probléma. 

A cellulit örökletes: IGAZ

Ha édesanyádnak vagy nagymamádnak bőrproblémái vannak, valószínűleg neked is lesznek. Ez mindenekelőtt azt jelenti, hogy hajlamos vagy a lassabb anyagcserére, nagyobb zsírfelhalmozódásra a bőr alatt és a lassabb vérkeringésre. Ne feledd azonban, hogy ez csak az egyik oka a narancsbőrnek, és semmi esetre sem a legfontosabb.

Az életkor előrehaladtával a cellulit megjelenése fokozódik: IGAZ

A cellulit akkor kezd kialakulni, amikor az ösztrogén hormon szintje megemelkedik a pubertás kor során. Az évek múlásával a testsúly gyakran növekszik, a bőr elvékonyodik, így a cellulit még jobban láthatóvá válik. 25 éves kor után a kollagéntermelés is csökken, ami a szép és tónusos bőr megőrzésének kulcsa.

Nagy mennyiségű víz ivása megszünteti a cellulitot: HAMIS

A víz ivása önmagában nem javítja a „narancsbőrt”, de a megfelelő hidratálás testmozgással, megfelelő táplálkozással és egészséges életmóddal kombinálva hatásos. A megfelelő mennyiségű víz rendszeres fogyasztásával fenntartod az egészséges nyirokrendszert, amely lehetővé teszi a szervezetnek a méreganyagok kiürítését, miközben a víz a bőr megfelelő nedvességtartalmát is fenntartja.

A fizikai aktivitás küzd a cellulit ellen: IGAZ

A fizikai aktivitás segít csökkenteni a zsírt, felgyorsítja a keringést, valamint az izomépítést és a növekedést. Tehát kulcsfontosságú tényező a cellulit megszüntetésében. Az formázott izmok gondoskodnak a feszesebb bőrről, így a narancsbőr, még ha jelen is van, sokkal kevésbé lesz látható. Ezenkívül a testmozgás az egyik leghatékonyabb bőr alatti zsír romboló.

Meglepett valamelyik állítás?


Most már biztosan világos számodra, hogy ahogy a narancsbőrnek nincs egyetlen oka, úgy nincs mindenki számára egyetlen, megfelelő megoldás.


De egy biztos: ha hatékonyan és hosszú távú eredményeket szeretnél elérni az eltávolításában, akkor  ott kell kezdeni, ahol keletkezik.  

Hol és hogyan? 


A cellulit titka, amit biztosan soha nem mondtak el neked

Érdekel, mi az a cellulit, és hogyan jelenik meg? Meg fogsz lepődni…

A cellulit, a narancsbőr a kötőszövet ödémája, melynek oka, hogy a bőr ún. irha rétegében felhalmozódott salakanyagok a közeli szövetekből magukhoz vonják a vizet. Így alakulnak ki a bőrön szabad szemmel is látható kisebb-nagyobb göbök, egyenetlenségek.

Miért történik ez?

A test összes sejtjének vízre van szüksége a túléléshez és a normális működéshez, a víz tápanyagokkal is ellátja őket. Gyakran előfordul, hogy túl sok víz marad az intracelluláris térben, ami megakadályozza a sejtek normális működését, károsítja a bőrt és a kötőszöveti sejteket.

A narancsbőr nem feltétlenül a zsírfelesleg eredménye, hanem a zsírsejtek megduzzadása és a kollagénrostok okozzák, amelyek rugalmassá teszik a bőrt, összenyomódnak és lebomlanak. Ezután kialakulnak a narancsbőr megjelenéséért felelős csomók.

Fogyással és zsírvesztéssel nem szabadulsz meg a cellulittól, csak lehet, hogy kevésbé lessz látható. A bőr dermális rétegében raktározott zsírt a szervezet nem tudja elfogyasztani – ez a zsír az, ami kifelé nyomja a kötőszövetet és narancsbőr formájában nyilvánul meg.

Ha megbízhatóan szeretnéd megszüntetni a narancsbőrt és megakadályozni annak kialakulását, lehetővé kell tennie a tápanyagok és a víz bejutását a sejtekbe.

A cellulit nemcsak szépségprobléma, hanem figyelmeztetés arra is, hogy valami nem működik megfelelően a szervezetben 

Tudom, hogy a cellulit pontosan azért okozza a legtöbb fejfájást és rossz kedvet, mert “csúnya” , és mert a társadalom elvárásai nagyon magasak egy nő megjelenésével kapcsolatban.

De a női test ideálja teljesen félrevezetett. A nőknek akarjuk vagy sem, van narancsbőrünk. Tehát ez nem szégyellni való dolog.

Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy a narancsbőr nem "szépség", hanem egészségügyi probléma, ezért kell ezzel foglalkozni vele.

A cellulit annak a jele, hogy valami nem működik megfelelően a szervezetben. Ennek általában az az oka, hogy a tápanyag-egyensúly felborulása és az egészségtelen életmód miatt nincs optimális állapotban a nyirokrendszer és a vérkeringés. A narancsbőr megjelenését és kialakulását a szabad gyökök is felgyorsítják, amelyek oxidatív stresszt okozhatnak a bőrben. 

Legyengült nyirokrendszer

A nyirokrendszer felelős az immunszint védekező funkciójáért, a zsírok felszívódásáért, a folyadékok kiegyensúlyozásáért és újraelosztásáért, a test tisztításáért és a tápanyagok véráramba juttatásáért. Ezenkívül biztosítja azt is, hogy a sejtek oxigént és cukrot kapjanak.

Amikor a nyirokrendszer lelassul vagy gyengül, nem képes megfelelően ellátni ezeket a funkciókat, és nem tudja tisztán tartani a testet a méreganyagoktól, és kiüríteni a felesleges folyadékot, amelyet a test minden nap termel, ezért nagyon fontos, hogy elegendő mozgást végezz, különösen, ha túlnyomóan ülő munkát végzel.

Mi gyengíti a nyirokrendszert?

▫️ Rossz bélműködés
▫️ Vitaminok és nyomelemek hiánya
▫️ A fizikai aktivitás hiánya

Legyengült erek és kapillárisok

A cellulit megjelenésében fontos szerepet játszik az erek állapota és a rossz keringés, mivel ilyen körülmények között nem tudnak elegendő vizet és tápanyagot szállítani a bőr legkülső rétegeibe: a dermiszbe és a hámrétegbe. Ha a sejtek nem jutnak élelemhez és vízhez, tönkremennek.

Mik az erek gyengülésének okai?

▫️ Túl sokáig ülsz vagy állsz
▫️ Túlzott alkoholfogyasztás
▫️ A fizikai aktivitás hiánya
▫️ Hormonális változások
▫️ Öregedés 

Szabadgyökök és az oxidatív stressz

A szabad gyökök a szervezetben folyamatosan lejátszódó biokémiai reakciók melléktermékei. Károsíthatják a sejtmembránokat, a fehérjéket és a DNS-t a szervezetben való utazásuk során. Az antioxidánsok semlegesítik azokat a szabad gyököket, amelyek károsíthatják a szervezetet. Ha felborul az egyensúly a szabad gyökök képződése és az általuk elpusztított antioxidánsok között, a szervezet oxidatív stressznek van kitéve.

Melyek azok az okok, amelyek elősegíthetik a szabad gyökök növekedését?

▫️ Túlzott UVA-sugárzás 
▫️ Környezetszennyezés 
▫️ Dohányzás 
▫️ Rossz étrend: feldolgozott hús, rántott ételek, telített zsírok és alkohol 

Hogyan lehet ellensúlyozni a narancsbőr megjelenését?

Mint már olvasta, az oxidatív stressz egy olyan fiziológiai folyamat, amelyet a szervezet túlzott szabadgyökök képződése okoz, és a bosszantó cellulitisz egyik fő tettese. Szinte lehetetlen, hogy sejtjeit soha ne tegye ki oxidatív stressznek, de jelentősen csökkentheti vagy megakadályozhatja.

Az oxidatív stressz károsítja a kollagént és az elasztint alkotó sejteket: nyertes pár a gyönyörű, kompakt és sima bőrért. A kollagén a szervezetedben a leggyakoribb fehérje, támogatja a bőr egészségét, így ha van elég, a bőre szép és tónusos. Az elasztin a kötőszövetek rugalmas rostjait alkotó fehérje is, így biztosítja, hogy a szövetek nyújtás vagy összehúzódás után visszatérjenek eredeti formájukba. 

Ha nincs elegendő kollagén és elasztin, a bőr elveszíti feszességét és tónusát, és a meggyengült kötőszöveti rostok révén a zsírfelhalmozódások könnyen behatolnak a bőr legkülső rétegébe.

Az antioxidánsok seregével a teste könnyebben harcol a szabad gyökök ellen, amelyek a szervezeten keresztül olyan sejteket keresnek, amelyek elpusztíthatják őket.


Az antioxidánsok segítségével támogathatod a szervezetet a szabadgyökök és az oxidatív stressz elleni küzdelemben, ezzel csökkentve a kötőszöveti lebontás és a cellulit lehetőségét.



Állítsd le a szabadgyökök aktiválását és erősítsd meg a kötőszövetet antioxidánsokkal

 

Az antioxidánsok semlegesítik azokat a szabad gyököket, amelyek károsíthatják a szervezetet.

Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek gátolják az oxidatív folyamatokat. Ezek azok a folyamatok, amelyek során melléktermékként szabad gyökök keletkeznek. Ha felborul az egyensúly a szabad gyökök képződése és az általuk elpusztított antioxidánsok között, a szervezet oxidatív stressznek van kitéve.

Számos módja van az antioxidánsoknak a szervezetbe juttatására; diétával vagy étrend-kiegészítőkkel.


Az oxidatív stressz elleni küzdelemben és így a cellulit megelőzésében az antioxidáns SOD kiemelkedik.

Ez egy dinnye kivonat, hatékonyságát klinikai vizsgálatok is igazolják. 

Tudományosan bizonyított formula, amely garantálja a cellulit 12%-os vesztését 56 nap alatt

Cellulit, mely narancsbőr látszatát kelti a lábakon, a fenéken ill. a hason, két dolog eredménye: a zsírsejtek méretének növekedése (hipertrófia) és a kötőszövet lebomlása. Mindkettő szorosan kapcsolódik az oxidatív stressznek kitett sejtekhez. Ma lehetőséged van teljesen természetes módon kezelni ezt az antioxidáns SOD segítségével.

Egy 41 nő bevonásával végzett vizsgálatban a nők fele fogyasztott SOD B Dimpless® antioxidánst 56 egymást követő napon. Már 28 nap elteltével a narancsbőr jelentős csökkenése volt észlelhető, és 56 nap után a hatás még jobban fokozódott.

Az antioxidáns SOD B Dimpless® gátolta a kötőszövet lebomlását és serkentette a zsírsejtek feloldódását.

A Dimpless formula kiválónak bizonyult a narancsbőr két fő oka elleni küzdelemben.



A hatékonyságot a klinikai vizsgálat bizonyítja

A Dimplessről kimutatták, hogy a cellulit elleni küzdelemben működik, és csökkenti annak láthatóságát. Vess egy pillantást a hozzád hasonló nők eredményeire, akik megmérték és követték őket egy klinikai vizsgálat során.

Kapszulák, amelyek megőrzik a legerősebb és a leghatékonyabb antioxidánsok természetes kivonatait 

Az antioxidáns SOD a Celluvital kapszula fő összetevője, egy 100%-ban természetes étrend-kiegészítő, amely enyhíti az oxidatív stressz hatásait és megelőzi a cellulit kialakulását.

Tartalma: 

SOD (szuperoxid-dizmutáz) dinnye kivonat

A dinnye kivonat SOD-ban gazdag. Szuperoxid-dizmutáz  kulcsfontosságú elsődleges antioxidáns, amely természetesen jelen van a szervezetünkben, fontos szerepet játszik és antioxidáns hatást fejt ki szervezetünkben, több mint 2 milliárd éve védi az élőlényeket az oxidatív stressztől. Az SOD a sejtmembránokon belül és kívül egyaránt jelen van, közvetlenül ott, ahol a szabad gyökök találhatók. Kulcsszerepet játszik az oxidatív stressz megelőzésében. A SOD közvetlenül a mitokondriumokban is jelen van, a szabad gyökök termelésének 90%-áért felelős.

Feketeszőlő kivonat

A szőlő kivonat kivételes antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, mivel nagy mennyiségű élelmi rostot és riboflavint tartalmaz. Tonizáló hatással van a keringésre. A riboflavin fontos szerepet játszik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, és hozzájárul az egészséges bőr megőrzéséhez. Magas linolsav tartalmának köszönhetően segít fenntartani a vér normál koleszterinszintjét.

Cink

A cink egy ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen a sejtképződéshez. Segíti a szövetek gyógyulását. Ezenkívül a cink a fontos antioxidáns SOD enzim része, és támogatja a bőr egészségét.

Réz

A réz egyik legfontosabb szerepe a szervezetben az oxigénhiány elősegítése, így antioxidánsként hat. Fontos támasza a SOD enzimnek. A legjobban cinkkel kombinálva működik, mivel szükségük van egymásra az optimális teljesítményhez.



A CELLUVITAL antioxidánsok keveréke, amely megvédi sejtjeidet a szabad gyököktől és segít fenntartani az erős kötőszövetet.



 


Ajánljuk
background
Celluvital
60 KAPSZULA
Készleten

Készleten / 1 Hónapra Elég / **316,33Ft ** Naponta

A Celluvital antioxidáns tulajdonságú természetes kivonatok keveréke, amely segít megelőzni és fokozatosan megszüntetni a narancsbőrt. Különleges összetevője a SOD-ban gazdag dinnye kivonat, amely segít megvédeni a sejteket a szabad gyököktől és fenntartani az erős kötőszövetet.

9.490 Ft
Hasonló cikkek
8 étel, amely segít a női hormonok szabályozásában
A hormonok olyan anyagok, amelyek az egészségét és jólétét irányítják. Amíg egyensúlyban vannak zökkenőmentesen végzik el ...
5 MÍTOSZ A MÉREGTELENÍTÉSRŐL
A szervezet méregtelenítése segít növelni az energiaszintet, javítja a pszicho-fizikai közérzetet és erősíti az immunrends...
Hogyan károsítja (tartósan) az emésztést a stressz
Stressz. Egy szó, amit minden beszélgetésben hallhat. Erről minden egészséggel kapcsolatos cikkben olvashat. A modern élet...