Tetánia - egy kellemetlen egészségügyi állapot, amelyet a magnéziumhiány okozhat

A magnéziumhiány súlyos egészségügyi probléma, amely a lakosság akár 60%-át is érinti, és kellemetlen tetániához vezethet, amelyet gyakran még az orvosok sem tudnak kezelni.

A magnéziumhiány súlyos egészségügyi probléma, amely a lakosság akár 60%-át is érinti, és kellemetlen tetániához vezethet, amelyet gyakran még az orvosok sem tudnak kezelni.

De mielőtt belemerülnénk abba, hogy mi is az a tetánia, kezdjük az elején:

A MAGNÉZIUM AZ ÉLET SZIKRÁJA

A magnéziumot gyakran nevezik az "élet szikrájának", mert valószínűleg ez a legfontosabb ásványi anyag a szervezetünk számára. Elhasználódása a szervezetben lassú, de amikor a tartalékok kimerülnek, kellemetlen tüneteket és érzéseket okozhat, sőt tetánia kialakulásához is vezethet.


Gondoljunk csak bele ...

Az utóbbi időben gyakran érzed magad idegesnek, fókuszálatlannak és fáradtnak?

Úgy érzed, hogy a tested és az elméd túlterhelt és stresszes?

Minden alkalommal, amikor fizikailag és szellemileg megterheled a tested, stresszelsz, erőd határán vagy egyszerre többféle igénybevételnek teszed ki a tested és az elméd, hatalmas mennyiségű magnézium fogy el a szervezetedben.

A modern társadalom " iramát" tekintve nem ritka, hogy egyre több olyan tünettel és betegséggel találkozunk, amelyek mind a háziorvosokat, mind a neurológusokat zavarba hozzák.

Egyre több, minden korosztályból származó egyén kerül orvoshoz olyan egészségügyi problémákkal, amelyeknek nincs nyilvánvaló oka.

Olyan egyének, akik remegést tapasztalnak a kezükben, látászavarokat, görcsöket, zsibbadást a test különböző részein, rövid távú memóriavesztést, beszéd- és koncentrációs problémákat.

És ezek nem csupán a kritikus magnéziumhiány tünetei, hanem egy olyan állapot, amely krónikus hiányhoz vezet.

De miért is olyan fontos a magnézium?

És miért válhat a hiány ilyen súlyos problémává?

A MAGNÉZIUM AZ IDEGJELEK FŐ HORDOZÓJA

A gyors életritmus és az egyre növekvő követelmények a családi és szakmai élet hatékonysága iránt a mindennapi életünk részévé váltak. Ebben szerepet játszanak a mindenütt jelenlévő közösségi hálózatok is, amelyek hatalmas mennyiségű információval árasztanak el minket, amit agyunk tudatosan vagy tudattalanul feldolgoz. Ez azt eredményezi, hogy testünkben több milliárd idegimpulzus utazik a testünk minden részéből az agyba. Az agyban ezeket az impulzusokat az idegsejtek között az úgynevezett neurotranszmitterek szállítják, amelyeket, mint sejthetjük, nagyrészt a magnézium befolyásol és irányít. Ezek a neurotranszmitterek közé tartozik a szerotonin, a dopamin és a noradrenalin, amelyek a hangulathoz, az érzelmekhez és a mentális egészséghez kapcsolódnak. A magnéziumszint tehát befolyásolja mentális állapotunkat és hangulatunkat.

Ezenkívül a magnézium segít a sejtek és a neurotranszmitterek számára szükséges kalcium elosztásában. Ha azonban a szervezet magnéziumhiányos, nem tudja megfelelően ellátni a funkcióit. Ezért, még ha a szervezetnek annyi kalcium is van, amennyit szeretne, nem fogja eljuttatni oda, ahol működnie kellene.

HONNAN ÉS MIÉRT TŰNIK EL A MAGNÉZIUM?

A magnéziumot naponta fogyasztjuk az ételekben és italokban. Megtalálható az ásványvízben és a különböző élelmiszerekben.

A szervezet több mint 300 biokémiai funkcióhoz használja fel. A magnézium fő "funkciói" az izomműködés, az energia-anyagcsere, a fehérje- és DNS-szintézis, a szívritmus szabályozása és a csontok egészsége.

De ha azt mondom neked, hogy a magnéziumot gondolkodásra is használod, egyszerűen fogalmazva, nem járok messze a valóságtól.

Képzeld el, hogy nagyjából ugyanannyi magnéziumot fogyasztasz minden nap.

A munkahelyeden azonban egy nagyon megterhelő feladatot kapsz. Számításokat végzel, adatokat gyűjtesz, ügyelsz arra, hogy a kitűzött célt teljesítsd, és a szokásosnál több és hosszabb terhelésnek teszed ki az elmédet. Az agyad és a tested "teljes" sebességgel dolgozik, minden apró ingert feldolgoz.

Este nem tudsz elaludni, az agyad folyamatosan pörög, "álmodban is" dolgozol, így a pihenésed nem elég mély, és még akkor is, amikor pihensz, az agyközpontjaid a szokásosnál magasabb szinten dolgoznak.

Ilyen nagy terhelés mellett a szervezeted természetes módon elhasználja a magnéziumot, így a túlterhelés miatt a magnéziumszinted nagyon gyorsan lecsökken. A magnéziumot azonban csak táplálkozással vagy étrend-kiegészítőkkel tudod bevinni, így a magnéziumszinted egyre alacsonyabb lesz, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet.

TETÁNIA - KRÓNIKUS MAGNÉZIUMHIÁNY ESETÉN

A magnéziumhiány apró tünetekkel kezdődik.

Fáradtság. Koncentrációhiány. Izomfájdalom.

Semmi olyan, ami ne történt volna már meg veled.

Ezért lehet, hogy elsőre nem is gondolnád, hogy hiány lehet egy ilyen kulcsfontosságú ásványi anyagból.

A tünetek egyre gyakoribbá és intenzívebbé válnak. Talán még orvoshoz is elmész - de nem jutsz a végére a dolognak.

Egyesek fájdalomcsillapítókkal, mások támogató gyógyszerekkel és antidepresszánsokkal térnek haza. De a tünetek okának kezelése nélkül még ezek a gyógyszerek sem oldják meg hosszú távon a problémát.

Ha az eddig leírt tüneteket és állapotokat tapasztalod, akkor könnyen lehet, hogy magnéziumhiányban szenvedsz.

És hogy te is azon emberek hatalmas csoportjába tartozol, akik ezt tapasztalják. Olyannyira hatalmas, hogy a magnéziumhiány már-már járványszerűvé vált.

Amikor ez olyan súlyos, hogy a tünetek már nem múlnak el, hanem csak egyre nyilvánvalóbbá válnak, akkor azt mondjuk, hogy krónikus magnéziumhiányról, vagy tetániáról van szó.

Ez egy olyan állapot, amikor a szervezet szó szerint kifogyott a fontos ásványi anyagokból, leggyakrabban a magnéziumból. Így a szervezet fokozatosan felerősíti a jeleket, amelyekkel riasztást ad, és megpróbál figyelmeztetni a hiányra.

A tetánia kezdetben csak enyhe bizsergéssel jelentkezhet az ujjakban vagy összeszorított állkapocsban. Ha sokáig figyelmen kívül hagyjuk, a tünetek memóriazavarokig, zavartságig, súlyos fáradtságig, koncentrációhiányig vagy olyan intenzív kimerültségig fokozódhatnak, hogy akár kórházba is kerülhetünk. Bár nem életveszélyes állapot, mégis nagyon kellemetlen élmény lehet.

A legveszélyeztetettebb csoport a 20 és 30 év közötti korosztály, de tetánia bárkinél előfordulhat - életkortól függetlenül.

És honnan tudod, hogy a szervezeted mikor kiált segítségért, hogy nincs elég ebből a legfontosabb ásványi anyagból?

HOGYAN MUTATKOZIK A MAGNÉZIUMHIÁNY (AMELY KRÓNIKUS HIÁNYHOZ VEZETHET)?

• Gyakran jelentkezik migrén és fejfájás;

minden látható ok nélkül izomgörcsökkel birkózol;

• nehezen alszol el, az alvásod nem jó minőségű, és állandóan fáradtnak érzed magad;

• problémáid vannak a rövid távú memóriával;

• ideges és ingerlékeny vagy;

• a stressz gyorsan elhatalmasodik rajtad;

• összefüggéstelen és véletlenszerű emésztési problémákat állapítasz meg;

• a hangulatod mindig "nincs kedvem semmihez".

És a lista még hosszan folytatható.

De ha a fentiek bármelyikében találod magad, az annak a jele, hogy a testednek és az elmédnek magnéziumra van szüksége.

MAGNESIUM COMPLEX - A MAGNÉZIUM 6 FORMÁJÁT TARTALMAZZA

A Magnesium Complex a magnézium hat aktív, magas minőségű, kiváló felszívódású magnéziumformájából áll. A komplexhez B6-vitamint adtunk, hogy tovább növeljük a magnézium biológiai hozzáférhetőségét, és segítsük az izmok és a szervezet ellazulását. Kapszula formájában kerül bevitelre, ami sokkal könnyebbé teszi a használatát. A por alakú magnéziumkészítményeknek ugyanis gyakran kellemetlen és intenzív íze van.

A magnézium komplex rendszeres szedése esetén a következőkre számíthatsz:

• Több energia és kevesebb fáradtság

• Ellazult test, kevesebb izomfájdalom

• Jobb emésztés, könnyebb kilók leadása

• Több nyugalom, kevesebb szorongás

• Egészséges fogak, csontok, ízületek

• Nincs többé álmatlanság

• Kevesebb migrén

• Erősebb immunrendszer

• Jobb regenerálódás edzés után

• Könnyebb stresszkezelés

• Szabályozottabb vércukorszint

A Magnesium Complex támogatja egészségedet, jó közérzetedet és szellemi teljesítményedet!



Ajánljuk
background
Magnézium Complex
60 KAPSZULA
Készleten

/ 1 hónapra elegendő / ** 263 Ft ** naponta

A Magnézium komplex hat aktív, kiváló felszívódású, kiemelkedő minőségű magnézium formából álló készítmény! Támogatja a szervezet anyagcsere-funkcióinak több mint 80%-át, megszünteti a gyulladásos állapotokat és több energiát, kevesebb izomfájdalmat, jobb emésztést, könnyebb stresszkezelést, nagyobb nyugalmat és az immunrendszer támogatását biztosítja.
7.890 Ft
Hasonló cikkek
A bél szerepe a fájdalmas menstuáció alatt
A statisztikák szerint 4 nőből 3 tapasztalnak menstruáció előtti tüneteket, köztük intenzív fájdalmat a has alsó táján, am...
8 étel, amely segít a női hormonok szabályozásában
A hormonok olyan anyagok, amelyek az egészségét és jólétét irányítják. Amíg egyensúlyban vannak zökkenőmentesen végzik el ...
Hogyan károsítja (tartósan) az emésztést a stressz
Stressz. Egy szó, amit minden beszélgetésben hallhat. Erről minden egészséggel kapcsolatos cikkben olvashat. A modern élet...